Etiketter

torsdag 3 augusti 2023

Elbilar minskar oljeberoendet

Något jag gillar med Formula E är just fokus på utvecklingen av batterier till elbilar, batterierna blir bara bättre och bättre för varje år och elhybrider får bättre prestanda för varje år. Allt utvecklas precis som datorer. Förr i tiden var det Nasa som stod för spjutspetsteknologier som mänskligheten senare kunde ha nytta av i sin vardag.

Oljan är begränsad och världens befolkningen ökar
Oljepriserna stiger för varje år, samtidigt som världens befolkning ökar (det är ingen bra ekvation). Oljan är inte en oändlig resurs, så det är ju bra att nya vägar och alternativ tas fram.
Vi kommer bygga ut kärnkraften, sol och vindkraft. I framtiden kommer förmodligen SMR-tekniken vara standard om ca 25 år. Kan man bygga bort oljeberoendet så är det bra, så vi kan vara självförsörjande och inte vara lika beroende av oljepriset.

Framtidens elbilar
I framtiden tror jag det inte är helt omöjligt att kunna ladda en elbil på samma vis som en mobiltelefon trådlöst. Dvs det finns en ladd platta på varje parkering där elbilen laddas (trådlöst), vi är inte där än men säg om 25 till 30 år borde det vara möjligt och standardiserat. Kanske är solcellerna så pass utvecklade att de kan sitta inbyggda i taket på elbilen och hjälpa till med laddning (det finns redan idag).

Satsar man på rätt infrastruktur idag så kommer framtida generationer ha nytta av det vi gör idag.

Jag brukar ibland kika på Formula E för se hur det går med utvecklingen, det kanske inte är så superspännande att se på men i framtiden har vi nytta av denna utveckling av eldrift.

Oljepriset stiger – Ryssland kan vara delaktig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar