Etiketter

onsdag 9 februari 2011

Inkonsekventa InternetoperatörerJag blir aldrig klok på Internet leverantörerna i detta land! Det blir alltid ett jäkla liv när vi pratar om illegal fildelning ifall man tex ska lagstifta att Internetoperatörerna blockerar illegala torrentsidor (som inte rensar bort upphovsskyddat matrial) eller tex barnporrsidor. Då skriker alla frihet med höga röster och operatörerna säger att det ligger inte på deras bord att ta ansvar för etik och moral.

Men nu så vill de tydligen förbjuda folk att ringa gratis via program som Skype pga de kan förlora pengar på det! Vart tog friheten vägen nu, det är inte olagligt att ringa "gratis" via nätet. Skillnaden mellan att skriva textmeddelanden på Facebook eller strömma ljud meddelanden är noll.

Undrar hur det skulle sett ut om tex Com Hem skulle vara ägare till en sajt som tex film2home.se, då skulle de nog frivilligt blockera alla illegala torrentsidor som hade deras filmer. Samma sak om de vore delägare i sajter liknande Steam.com

Som vanligt verkar folk inte bry sig förrän olyckan drabbar de själva och reagerar.

Borde inte staten som vill ha in skattepengar även ha mer intresse i att skärpa lagar och strukturera upp Internet. Vi kan ju i det vanliga ekonomiska livet förbjuda att en tobaksaffär säljer knark och ge tillstånd till krogar att servera alkoholk genom att de uppfyller vissa villkor, samma sak borde gälla internetoperatörer.
Microsoft arbetar för att motverka piratkopiering

Läs mer här på SVT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar