onsdag 29 september 2010

Finns det liv i universum?Liv i universum, en fråga vi nog ställer oss då och då, jag tror absolut att det kan finnas liv på andra planeter. V känner ju faktiskt inte ens till hur stort universum är eller hur livet kom till här på jorden. Om man spolar tillbaka tiden före solsystemet fanns och vår jord så borde ju inget liv överhuvudtaget ha existerat. Det finns nog massor av planeter liknande jorden, där iallafall enklare organismer finns, kanske inte lika utvecklat som här.

Jag har svårt att tänka mig att livet här på jorden uppstått tex genom meteorer bombaderat jorden som innehållit organismer. varifrån kom de, de har ju ännu mindre förutsättningar att klara sig i universum än allt liv här på jorden med skyddande atmosfär.

Och en konstig tanke jag funderat på ibland, hur skulle det vara om alla människor på jorden och allt liv här inte levde, då skulle det finnas ett helt verkligt universum, men ingen kände till det!

Nånting säger mig att det kan finnas högre intelligens i universum, för vist är det rätt konstigt att levande varelser kan uppstå ur vind och vatten och en jäkla massa tid, även om den möjligheten finns. Att bara en bakterie skulle kunna uppstå och börja leva är ett enormt steg från total kall kyla och strålning i universum. Vart fanns viljan naturen att börja leva av sig själv? Det måste finnas någon form av livskraft kanske reda i partiklar .

Den där guden vi kan tro på kan ju vara livskraften i naturen själv, fast den där livskraften kanske vi just kallar för gud eller annat beroende på vad vi tror på. Att det finns intelligens i universum är vi ju själva bevis på och vi är ju en "slutprodukt" av skapelsen, moder jord har ju format detta, allt är beroende av varandra, orsak och verkan, men vad satte igång det hela?

När man funderar på hur kroppen fungerat, tex hjärnan så är det ju inget man själv kunnat påverka eller designa, men ändå så föds vi med allt färdigt och allt bara klaffar. Kan verkligen totalt blid evolution och massa tid ligga bakom detta utan någon form av tanke?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar